Venlo

Venlo is een van de grotere steden in Venlo en het is een stad met veel cultuur. De stad heeft bijna 40.000 inwoners en maakt deel uit van de gelijknamige gemeente. Venlo stad staat onder andere bekend om de Floriade, het Venloos carnaval en de geschiedenis die al in de Oudheid begon. Het is wellicht niet de eerste stad waaraan u denkt wanneer u op zoek bent naar een Limburgse stad voor een stedentrip, maar het is zeker de moeite waard om hier eens rond te lopen.

Bezienswaardigheden in de stad Venlo

Omdat Start-In-Limburg.nl voornamelijk te maken heeft met cultuur gaan we op dit aspect ook het diepste in. We noemen hier een aantal van de mooiste bezienswaardigheden in Venlo die de moeite waard zjn. Uiteraard kunt u ook kiezen voor andere bezienswaardigheden. Zo liggen er in Venlo een aantal kerken: Sint-Martinuskerk, Sint-Jacobskerk, Minderbroederskerk en de Sint-Joriskerk. Houdt u niet zo van kerken? Er zijn nog genoeg andere opties!

Carnaval in Venlo Limburg

Venlo is uiteraard bekend om de vasteloavendj. Tijdens de carnaval in Limburg is Venlo één van de steden die helemaal op zijn kop staat. Dit komt onder andere door evenementen en fenomenen zoals de Zoepkoel, de Joekskapellen en de Boetegewoene Boetezitting. Wilt u een keer in Venlo stad carnaval gaan vieren? Zorg dan in ieder geval dat u goed verkleed bent, u hoort er anders echt niet bij!

Sport

Venlo Limburg heeft ook een bekende sportclub, namelijk de voetbalclub VVV Venlo. Ze spelen niet mee op Europees niveau maar de club heeft wel landelijke bekendheid. Ook is de voetbalclub de thuisbasis voor veel voetballers die daarna op wereldwijde schaal zijn doorgebroken.