Sporten in Limburg

Om zo veel mogelijk mensen in Limburg te laten sporten moeten er voldoende faciliteiten worden aangeboden. Om te sporten in Limburg is er genoeg keuze, er kan gewandeld worden, gefietst of men kan er wielrennen. Maar er zijn nog een tal van andere sporten die je kunt uitoefenen in Limburg. Er worden jaarlijks vanuit de KNVB, KNHS en KNGU, Limburgse kampioenschappen georganiseerd.

Soorten sporten

Fietsen kan men mooi in de natuur van Zuid-Limburg, maar ook door de centrums en de buitengebieden van de steden. Wandelen in Limburg kan overal, in Limburg zijn er speciale borden en paaltjes gemaakt met routes om te fietsen of te wandelen.
Voor wie wat fanatieker is, is er een mogelijkheid om de Cauberg op te fietsen of aan een van de andere routes deel te nemen.
Voor de kleintjes onder ons is er ook nog een mogelijkheid om deel te nemen aan sport Limburg. De KNVB organiseert een competitie voor de F-pupillen.

Zelf niet sporten in Limburg

Voor diegene die liever naar sport kijken dan het zelf uitoefenen zijn er ook nog een aantal mogelijkheden. Limburg heeft een aantal clubs die in de Jupiler League spelen. Clubs zoals Fortuna Sittard, MVV Maastricht, Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo. Ook kunt u een kijkje nemen bij bijvoorbeeld de Amstel Gold Race of de Holland Ladies Tour. Door de KNVB, KNHS en KNGU worden ook nog Limburgse kampioenschappen georganiseerd, hier heeft u ook nog altijd de mogelijkheid om naar de gaan kijken.