Roermond

Ontdek de sfeervolle stad Roermond met een grote rijkdom aan cultuurhistorie en een gezellig winkelhart op een unieke ligging aan de Maasplassen. Roermond telt circa 57.000 inwoners en is zeer centraal gelegen in de Euregio Rijn-Maas-Noord. Zowel Duitsland als België liggen op nog geen 15 kilometer afstand. Geniet van een heerlijk hapje en drankje op één van de gezellige plekken in het hart van de stad of laat u verrassen door de vele watersportmogelijkheden die de stad te bieden heeft.

Een bruisende stad

Roermond kenmerkt zich als gezellige en erg beweeglijke stad. De cultuur waarop mensen met elkaar omgaan maakt Roermond een erg plezierige stad om in te leven. Roermond kent een rijk verenigingsleven en talrijke culturele evenementen gedurende het jaar. Het rijke verleden van de stad zorgt voor een unieke historische ambiance die niet onderdoet voor die van een grote stad. Roermond is door Trivago uitgeroepen tot beste hotelstad van Nederland. Dit is natuurlijk niet voor niets. Geniet van een prachtige overnachting aan de Maasplassen en laat u verrassen door overheerlijke Limburgse streekproducten op het terras of kies voor een gezellig diner aan tafel. Kortom: laat u verrassen door de veelzijdige horecagelegenheden en geniet van een hapje en een drankje in de gezellige binnenstad op de Markt of aan het Museumplein!

De winkelstad van Limburg

Het historische centrum van Roermond wordt gekenmerkt door een perfecte mix van leuke boetiekjes, speciaalzaken en internationale merken. Roermond is uitermate geschikt voor de shopliefhebbers onder ons. Maar ook de mannen mogen mee! Roermond biedt namelijk veel mogelijkheden om een lekker terrasje te pikken en te genieten van de levendige waterrecreatie. Het meest bekende winkelcentrum van Roermond bevindt zich op loopafstand van het centrum. Het Designer Outlet Center ontvangt jaarlijks zo'n 6 miljoen bezoekers en is hiermee één van de grootste trekpleisters van de stad. Het grootste outlet van Nederland biedt maar liefst 200 winkels en meer dan 250 designermerken. Hier worden designermerken verkocht tegen kortingen die kunnen oplopen tot 70%. Een waar paradijs voor de échte shopliefhebbers dus! Daarnaast vindt u er ook nog een grote huis- en tuinboulevard en gaat u overdekt shoppen in het Retailpark. Aan de overzijde van het Retailpark bevindt zich tot slot een woonboulevard met een enorm aanbod op het gebied van wonen, slapen en keukens in diverse stijlen.

Kom in actie op het water

Roermond heeft zoveel te bieden dat u waarschijnlijk tijd tekort zult komen. Naast vele horecagelegenheden en prachtige hotels kenmerkt Roermond zich absoluut door het enorme aanbod aan watersport. De Maasplassen die tegen de stad aanliggen, zijn een ideale plek voor watersport- en natuurliefhebbers. De actievelingen onder ons kunnen zich wagen aan een dagje wakeboarden of waterskiën. Maar ook voor een heerlijk dagje aan het strand of een drankje in een hippe beachclub bent u hier aan het juiste adres. Daarnaast behoort een zeilboot of sloep huren ook tot de mogelijkheden en kunt u ook genieten van een rondvaart over de Maasplassen.