Recreatieve activiteiten

Mocht het mooi weer zijn dan kunt u genieten bij en in het natuurbad Fun Beach dat gelegen is in Midden-Limburg en wat erg populair is. Landal GreenPark De Lommerbergen beschikt over een subtropisch Waterparadijs met een golfslagbad, glijbanen en een aantal kinderbaden. Tevens beschikt het ook over een buitenbad voor als het mooi weer is. In Weert liggen twee mooie zwembaden. Eentje kunt u vinden in het Park van Roompot vakanties De Weerterbergen. Naast een binnenzwembad is er hier ook een buitenzwembad aanwezig. Zwembad de IJzeren Man bij Camping de IJzeren man, is ook een mooi subtropisch zwembad in Limburg. Hierbij zit ook weer een mooi nieuw gerenoveerd buiten zwembad. Bij mooi weer is het ook een geweldig idee om een ballonvaart boven Limburg te maken. Klik hiervoor op de banner onderaan de pagina.

Uitjes

U zou ook kunnen kiezen voor een pretpark uitje. In Limburg kunt u namelijk ook pretpark uitjes maken. Dit kan bijvoorbeeld in Pretpark de Valkenier, Attractiepark Toverland of SnowWorld indoor-ski-resorts. Pretpark de Valkenier is een familiepretpark, dat zich richt op jong en oud. Attractiepark Toverland is een indoor en outdoor pretpark met grote achtbanen, maar ook leuke klimtoestellen voor de kleinste. SnowWorld Landgraaf is het grootste indoor wintersportresort van Europa.

Musea

Limburg heeft een aantal leuke musea waar u zeker een kijkje moet gaan nemen. Als eerste het openluchtmuseum Eynderhoof. Hier werken 350 vrijwilligers die allemaal de ambachten in stand proberen te houden. Ze laten dan ook zien hoe je deze ambachten uitoefent. Erg leuk voor de kinderen zo een uniek oud dorpje. Tevens kunt u in Zuid-Limburg een bezoekje brengen aan een van de kastelen. Kasteel Hoensbroek is een van de grootste kastelen van Nederland en is dan ook zeker het bezoeken waard.