Weert

Weert is een stad in Midden-Limburg met een bijzondere ligging. De gemeente Weert grenst namelijk aan België en aan Noord-Brabant en wordt daarom ook wel 'de poort van Limburg' genoemd. Weert is de laatste jaren erg aan het groeien en behoorlijk in trek. De stad heeft behoorlijk wat cultuur waar de laatste jaren goed op ingespeeld wordt. Zo zijn er de jaarlijkse terugkerende en groeiende evenementen Bospop, de Kermis Weert en de Horneland Rally.

Wat te doen in Weert?

Heeft u een bezoekje naar Weert in de planning staan? Dan helpen wij u met de vraag 'wat te doen in Weert?'. In Weert is het namelijk mogelijk om kunst, muziek en theater te bekijken. Ook winkelen is goed mogelijk in het centrum en op de weekmarkt op zaterdag. Uiteraard is een stad als Weert goed te bereiken met het openbaar vervoer, namelijk zowel met de bus als trein. Houdt u meer van natuur en groen? Dan bent u in Weert in Limburg al helemaal op het juiste plekje! Weert is namelijk verkozen tot groenste stad van Nederland en behoort tot de 6 groenste regio's ter wereld.! Prachtige natuurgebieden zoals het Weerter Bos, de Weerter en Budeler Bergen de Laurabossen en de Ijzeren Man maken het een groene stad.

Bezienswaardigheden Weert

De vraag Wat te doen in Weert is nu beantwoord, maar misschien wilt u liever dingen zien of bekijken. In dat geval zijn de bezienswaardigheden in Weert een aanrader. Zoals vrijwel iedere stad heeft Weert een aantal mooie kerken: de Sint-Martinuskerk, de Paterskerk, De Onze Lieve Vrouwe van Fatimakerk. In de omgeving van Weert liggen verder diverse molens. Wilt u ook een stukje geschiedenis meepikken? De prehistorische grafheuvels uit de ijstijd zijn een zeer interessante aanschouwing.