Maastricht

Maastricht is dé stad om rond te paraderen als een echte bourgondiër. De stad is vrij oud, wat zorgt voor een bijzondere sfeer. In de binnenstad is het goed winkelen en uiteraard ontbreken de terrasjes ook niet. Na een middagje winkelen bij bijvoorbeeld De Bijenkorf kunt u ervoor kiezen om te dineren in de binnenstad van Maastricht onder het genot van een wijntje, een biertje of een frisdrank. Het eten is er bovendien heel gevarieerd; typische Hollandse kost is niet moeilijk te vinden, maar ook Franse cuisine en proeverijen maken deel uit van het culinaire spektakel.

André Rieu op het Vrijthof

Een bijzonder evenement in Maastricht stad dat u niet wilt missen is het concert van Andre Rieu in Maastricht. Ieder jaar treedt de vioolspeler op, op een overvol Vrijthof. Volgens vele bezoekers die u voor zijn gegaan is dit een uiterst bijzondere ervaring. Tijdens het concert verandert heel Maastricht in een walsparadijs. Vanwege de drukte en populariteit van het concert worden er niet één, maar zelfs tot wel zes concerten gegeven.

Boottochten in Maastricht

Als u dan toch in het Zuiden bent is het wellicht een goed idee om een boottocht te gaan doen. Maastricht is omringd met water en dus ook boten. Een rondvaartboot is zeker aan te raden wanneer u meer wilt leren over Maastricht en het omliggende gebied. Heeft u zelf een boot of een jacht? Dan kunt u aanmeren in een van de havens van Maastricht. Omdat Maastricht op een steenworp afstand van België en Duitsland ligt kunt u er zelfs een internationaal bezoek van maken, via het water of de weg. Bent u een sportiever type en gaat u juist voor watersport naar Maastricht? Ook dan heeft de stad voor ieder wat wils te bieden.

Studentenstad

Maastricht is een echte studentenstad. Er wordt veel gefietst en overal komt met studentenkroegen en -woningen tegen. Vooral ook internationale studenten zijn er veel in Maastricht. Dit komt door de verschillende internationaal georiënteerde opleidingen van de Hogeschool Zuyd in de stad Maastricht, zoals European Studies, International Hotel Management en International Business. Ook Maastricht University, met locaties verspreid over de hele stad, verwelkomt vele internationale studenten.

Wilt u meer weten over wat er in Maastricht allemaal te beleven is? Vul dan ons contactformulier in, zodat wij u naar de beste locaties kunnen verwijzen.