Limburg Heuvelland

Wie in Nederland een berg wilt beklimmen met de fiets of een mooie wandeling wilt maken door de natuur moet naar het Limburgse heuvellandschap toe. Er liggen een aantal beklimmingen waar iedereen wel eens van heeft gehoord. Deze bekendheid is mede dankzij de Amstel Gold Race. Maar Limburg heeft ook een aantal mooie wandelroutes voor wandelaars. Dus niet alleen met de fiets maar ook voor te wandelen heeft het Limburgse heuvellandschap een aantal leuke uitdagingen voor u.

Fietsen in het heuvelland

Heuvels als de Cauberg en de Keutenberg hebben hun bekendheid mede te danken aan de Amstel Gold Race. Deze beklimmingen zijn lang en steil en vergen zelfs nog genoeg kracht van een ervaren wielrenner. Binnen een straal van veertig kilometer zijn in Limburg alle beklimmingen te vinden die er in Nederland toe doen. Een echt paradijs dus voor degene die graag willen wielrennen. Omdat in Limburg het wielrennen onder de toeristen zo populair is wordt er rekening gehouden met wielrenners tijdens het aanleggen van wegen. De meeste wegen zijn dan ook uitermate geschikt voor wielrenners. Is het wielrennen niet voor u weggelegd maar wilt u wel graag door de natuur fietsen, dan zijn de plaatsen zoals Weert, Maastricht en Arcen aan te raden. Hier vindt u mooie natuurgebieden en heerlijke fietsroutes.

Wandelen in de heuvels van Limburg

Wilt u graag wandelen in het Limburgse heuvellandschap? Dit kan natuurlijk ook! Limburg beschikt over een aantal mooie heuvels. Om te wandelen is bijvoorbeeld de Sint-Pietersberg een aanrader. Dit is een mooi beschermd natuurgebied, waar een aantal wandel- en fietsroutes zijn uitgezet. Ook kunt u lekker wandelen op de Sint Jansberg. De Sint Jansberg ligt tussen de Maas en heuvelland. Tevens kunt u een drielanden wandeling maken. Limburg beschikt namelijk over een drielandenpunt. En er bestaat dus een mogelijkheid om in een route door drie landen te gaan.