Jaarlijkse evenementen

Limburg staat niet alleen bekend om zijn mooie natuur en heuvellandschappen, maar ook vanwege zijn vele evenementen. Ongeveer elke week is er ergens in Limburg wel een festival, feest, concert of een andersoortig cultureel evenement. U hoeft zich geen enkel weekend te vervelen wanneer u in Limburg bent. Hieronder zijn een aantal evenementen uitgelicht.

Evenementen Midden-Limburg

  • Bevrijdingsfestival Roermond

Het bevrijdingsfestival in Roermond is een eendaags festival waar we de bevrijding van Nederland vieren. Het is een gratis festival en vindt plaats in de binnenstad van Roermond.

  • Kermis Weert

De kermis in Weert is de op een na grootste kermis van Nederland. Deze kermis wordt gekenmerkt door de lage prijzen, ten opzichte van Tilburg kermis. Dit komt doordat er een maximumprijs wordt gehanteerd waar kermisexploitanten zich aan moeten houden.  

  • Bospop

Bospop vindt ieder jaar plaats in de maand Juli. Dit Weerter festival is een pop-rockfestival dat ieder jaar ongeveer 25.000 bezoekers trekt. Het festival duurt twee dagen en biedt internationale maar ook nationale acts.

Evenementen Zuid-Limburg

  • Pinkpop

Pinkpop is een jaarlijks terugkomend festival in Landgraaf. Het is een driedaags festival wat meestal rondom Pinksteren  plaatsvindt. Dit festival is een pop-rockfestival dat elk jaar meer dan 68.000 mensen trekt.

  • Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race is een Nederlandse wielerwedstrijd. Deze wedstrijd is bedoeld voor profrenners.  De race wordt gehouden door de Limburgse heuvels. De naam heeft het te danken aan de hoofdsponsor van het evenement Amstel bier.

  • André Rieu

Ieder jaar is het weer een spektakel, de optredens van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. Rieu heeft dan het Vrijthof omgetoverd tot één groot openlucht concertzaal.
André Rieu is een Nederlandse violist en orkestleider. Hij is erg populair in de klassieke muziekwereld. Deze optredens vinden ieder jaar weer plaats op het Vrijthof in Maastricht.

 

Wellicht kun je op Ticketveiling.nl meebieden op leuke evenementen in Limburg: