Heerlen

Heerlen is een bruisende stad in het zuiden van Nederland. De stad leent zich goed uit om een dagje heerlijk te shoppen of eens goed uit te gaan. Door zijn oude historische gebouwen wordt er een bijzondere sfeer gecreëerd. Op de diverse pleinen kan met goed weer heerlijk op een terras genoten worden van een drankje. Na een dag in de stad te hebben gelopen, kunt u heerlijk dineren in één van de vele restaurantjes die in de binnenstad gelegen zijn.

Diverse belevenissen

De stad Heerlen is zeer gevarieerd. Zo kunt u er voor kiezen om een dagje erop uit te gaan en de cultuur van de stad in u op te nemen. Dit kunt u doen door een Muralroute te lopen. Met deze tocht loopt u door heel Heerlen en kunt u kleurrijke muurschilderingen bezichtigen. Wilt u liever eerdere tijden herleven? Dan kunt u een bezoek brengen aan Kasteel Hoensbroek. Hier ziet u hoe het er in de Middeleeuwen aan toe ging.

Naast de vele culturele uitjes is er ook genoeg te beleven voor het gezin. Wilt u liever dat u kinderen zich een dag compleet kunnen uitleven? Dan is een bezoek aan Kinderstad Heerlen of Familiepark Mondo Verde wellicht iets voor u. In Heerlen is ook de dierentuin GaiaZOO gevestigd. Beleef de adembenemende wereld van de dieren en kom oog in oog te staan met onder andere prachtige apen.

Een studentenstad

Heerlen is niet alleen een stad waar heerlijk genoten kan worden van de cultuur en de prachtige gebouwen. Het is ook een stad die bekend staat om zijn vele studenten. Vele kroegen werken samen met studentenverenigingen of studieverenigingen en er is altijd wat te doen in deze bruisende stad. Heerlen heeft één hogeschool, dit is Zuyd Hogeschool. Op deze hogeschool worden diverse studies aangeboden waaronder de studie Fysiotherapie. Deze studie in het specifiek wordt aangewezen als de beste Fysiotherapie-opleiding in Nederland.

De vijf pleintjes

Heerlen telt vijf pleintjes die allemaal in het hart van de stad liggen. Deze pleintjes, het Betaplein, Wilhelminaplein, Morenhoek, Schelmenhofje en Luciushof, beschikken allemaal over hun eigen unieke schoonheden. Zo kunt u heerlijke gerechten proeven in een van de restaurantjes of eens goed uitgaan op een van deze pleinen. Wilt u complete rust ervaren midden in de stad? Dan is dit mogelijk op het Luciushof. Hier is een overvloed aan groen te zien en het is mogelijk om een wandeling te maken door de voormalige kloostertuin!