Campings in Limburg

Hoewel een luxe vakantie steeds populairder wordt, is de camping nog steeds een schitterende manier om vakantie te vieren. Vooral in het uiterste Zuiden van de provincie Limburg, waar het landschap mooi heuvelachtig is, is het heerlijk om op een camping te overnachten. U bevindt zich midden in de natuur, wat het extra aantrekkelijk maakt om bijvoorbeeld de fietsen mee te nemen of fietsen te huren. Zuid Limburg leent zich namelijk perfect voor fietstochten.

Van basic tot luxe op de camping

Zelfs op de camping heeft u verschillende opties qua overnachten. Gaat u voor ultra basic? Dan kunt u het beste kiezen voor een klein tentje dat u zelf meeneemt. Wanneer u ietwat meer luxe wenst, dan kunt u een vouwwagen of caravan meenemen. Wanneer u zelf niet in het bezit bent van een tent of caravan, dan kun is het in veel gevallen ook mogelijk om een compleet ingerichte tent te huren. Deze zogenaamde safaritenten zijn voorzien van alle luxe, waardoor u een heerlijke nacht tegemoet gaat in een fatsoenlijk bed. Voor nóg wat meer luxe is er de keuze voor een stacaravan. Deze heeft zelfs een toilet en soms zelfs een douche ín de caravan zodat u niet 's nachts naar buiten hoeft om naar het toilet te gaan of te douchen.

Waarom zijn campings in Limburg zo populair?

Limburg is de perfecte vakantie provincie door de mooie combinatie van schitterende natuur en bruisende steden. Een camping nabij Maastricht is bijvoorbeeld een geweldige manier om vakantie te vieren in Limburg. Daarnaast is Limburg een bourgondische provincie waar u dus beslist lekker kunt eten. Een camping biedt de mogelijkheid om te socializen met uw mede kampeerders, maar u kunt ook genieten van de nodige privacy en rust van de natuur om uw heen.